Informacion i përgjithshëm mbi territorin

Shqipëria

Sipërfaqja28.748 km²
Popullsia2.886.026 banorë (INSTAT Janar 2016)
Pozita gjeografikeShqipëria ndodhet në juglindje të Evropës.
Kufizohet në jug me Greqinë, në lindje me
Maqedoninë, në verilindje me Kosovën
dhe në veri me Malin e Zi dhe vija bregdetare
prej 316 km është kufiri perëndimor.
KryeqytetiTirana
Sistemi politikQeveria në Shqipëri është një Republikë
Parlamentare me një sistem politik demokratik,
i cili zhvillon zgjedhje një herë në katër vite.
Ndarja administrativeNdarja e re administrative e Shqipërisë përcakton
funksionimin me 61 Bashki dhe 12 Qarqe. Bashkia
Shkodër përbëhet nga 11 njësi administrative
(1 qytet dhe 93 fshatra)
Gjuha zyrtareShqip
MonedhaLek – ALL
Renditja sipas Bankës BotëroreNë vendin e 58
KlimaKlimë mesatare mesdhetare mbi 270 ditë diell në
vit, temperatura mesatare vjetore është 15.3 °C.
OraGMT +1